u vrelini i lepoti Novog Sada

putovati.
ima li ista lepse?
ako ima, javite jer ja ne znam!
cak i kad samo skoknete negde van grada, ostavite BG u vrelini asfalta,vredi.Meni. 
prvi maj,dan za prirodu, zabavu i naravnooo, hedo/gastronizam;) ja provedoh sa drustvom u mozda najlepsem gradu nase zemlje,Novom Sadu.
i da nije bilo toplotnog udara,dozivljaj bi bio verujem jos veci, intenzivniji, upotpunjeniji ali avaj, pod jezgrom Sunca, sjaj Novog Sada videsmo, i iako u periodu od 1h do 5h,podosta kukasmo od i zbog vrucine,prezivesmo i nezalismo!:)
elem,Ako ste poput mene,do bisera Vojvodine i panonske ravnice skoknuli uvek ili u nekom prolazu,bilo da je neki koncert u pitanju,davna skolska ekskurzija ili poslovni sastanak,onda od Novog Sada videli ste samo centar i neke ulicice a pitanje je,da li ste i to videli!?
Steta.
to shvatite kada krenete u turu oko Safarikove,pored Sinagoge, jer New Now kako ga slucajno a opet zarazno nazva ex lanetova, je predivan grad.
Mala oaza koju nadjoh miksom Zemuna,Rijeke i Milana a nije li to perfect combination?:)
 
Potpuno evakuisan od strane ljudi usled praznika i vrucine,grad smo prosetali uzduz i popreko.
Duplo jeftiniji od Bg za hranu, za taksi i uopste za zivot,ekstremno cist,sa divnim setalistem kraj Dunava i osecanjem da je sve podlozno nekoj relax,take it easy filozofiji za must see ima pored pomenute Sinagoge, prelepu Katedralu,gradsku kucu,gimnaziju Jovan Jovanovic Zmaj,Petrovaradinsku tvrdjavu i meni najlepsu NS zgradu,Vladicanski dvor iza kojeg se nalazi i Saborna crkva.

Za hranu,nemate potrebe da brigate.
Sendvici na svakom koraku,u proseku 120/150 din,pizza isto toliko.
Sladoled opet na svakom koraku,kugla 40 din.
Za nesto konkretnije,savet je Merkator sa svojim jeftinim clima restoranom gde mozete kao covek da jedete za u poseku za 300/500 dinara,dok se od restorana u centru izdvaja pivnica Gusan kao i svaki restoran na Petrovaradinskoj tvrdjavi gde ipak morate oko 1000 dinara da izdvojite po osobi za rucak. 
Sto se tice kafenisanja,topla preporuka ide u korist poslasticarnice Vremeplov,otkrivene jos
2006.godine za vreme koncerta,Erosa Ramazzottia.
Isto tako,Novi Sad vrvi od butika,u nekom momentu vam se cini da je svaka ulica puna robe i to povoljnije i raznovrsnije nego BG tako da i soping iako ga ovaj put preskocismo moze dobro da dodje!
kako sam i vise nego sto je trebalo,trosila se na recima,pogledajte slike pa procenite sami da li ovaj grad zasluzuje da ga posetite!
:)


Коментари

Najviše ste čitali